default-logo

Ladataan Tapahtumat
Etsi Tapahtumat

Navigointinäkymä

Tulevat Tapahtumat

Tapahtumat listamuotoinen navigointivalikko

syyskuu 2017

Biokaasu liikennepolttoaineena

tiistai 19.9. klo 18:00 - 19:30

Mustankorkea Oy:n biokaasulaitos Jyväskylässä otetaan käyttöön vuonna 2017, samoin Äänekoskelle valmistuu biokaasulaitos. Laitosten myötä biokaasun saatavuus kuluttajille ja kaasuautoilijoille Keski-Suomessa paranee. Mitä on biokaasu ja mistä sitä tulee? Päihittääkö biokaasu bensiinin? Millaisiin autoihin ja missä kaasua tankataan? Voiko biokaasun käyttö parantaa kaupunkikeskustojen ilmanlaatua? Aiheesta Jyväskylän kansalaisopistolla luennoimassa Circwaste -hankkeen projektipäällikkö Outi Pakarinen Keski-Suomen liitosta. 

Lue lisää »

Tietoisen syömisen voima

torstai 28.9. klo 18:00 - 19:30

Haluatko parantaa hyvinvointiasi syömällä viisaasti ja joustavasti? Syötkö suruun, ahdistukseen tai stressiin? Taisteletko ylipainon kanssa? Haluatko pysyviä muutoksia syömistottumuksiisi? Tule kuulemaan ja kokemaan mitä tietoinen syöminen on ja miten voit hyödyntää sitä voidaksesi paremmin. Pirkan opiston yleisöluennon pitää laillistettu ravitsemusterapeutti, TtM Katri Liski.

Lue lisää »
lokakuu 2017

Laps’ Suomen! Lastenkirjallisuus ottaa kantaa ja peilaa aikaansa

tiistai 10.10. klo 18:00 - 19:30

Tietokirjailija, tutkija ja vapaa kirjallisuuskriitikko Päivi Heikkilä-Halttunen Luento luotaa Pirkan opiston yleisöluennolla suomalaista lastenkirjallisuutta sadan vuoden ajalta. Sotavuosina kuvakirjatkin olivat avoimesti propagandistisia. Sodan jälkeen lastenkirjan lapsesta tuli selviytymisen ja paremman tulevaisuuden vertauskuva. Ja jos haluat tietää, kuinka satavuotias Suomi voi 2000-luvulla, niin ensimmäiset muutoksen signaalit näkyvät takuuvarmasti nimenomaan lastenkirjoissa.

Lue lisää »
marraskuu 2017

Eino Leino itsenäisyyden kynnyksellä

torstai 23.11. klo 18:00 - 19:30

Eino Leinon elämän suuri tavoite oli Suomen itsenäisyys, sitä kohti hän taisteli runoillaan, sanomalehtikirjoituksillaan ja näytelmillään. Kun itsenäisyys viimein koitti, runoilija joutui piileskelemään henkensä kaupalla Helsingissä. Mitä hänelle, mitä maalle oli tapahtunut? Luennoitsijana Pirkan opiston luennolla toimii fil.tri, kirjailija, dosentti, professori emeritus Panu Rajala.

Lue lisää »
+ Export Events