default-logo

Ladataan Tapahtumat
Etsi Tapahtumat

Navigointinäkymä

Tulevat Tapahtumat

Tapahtumat listamuotoinen navigointivalikko

lokakuu 2017

Ylen mediamakupaloja SUOMI 100: Ylen Suomi Finland 100 -kanava

torstai 26.10. klo 11:30 - 12:15

Miten näkyy Suomi 100 Ylen netissä? Aihetta käsitellään Helsingin kaupungin suomenkielisen työväenopiston tietoiskussa teemalla Ylen Suomi Finland 100 -kanava (Juhana Mykrä).

Lue lisää »

Jätkä ja Alvar Aalto lapissa

torstai 26.10. klo 18:00 - 19:30

Tornion kansalaisopiston yleisöluennolla YTM Eeva Snellman punoo yhteen lappilaisen maa-, metsä- ja luontaistalouteen perustuvan kulttuurin sekä arkkitehti Alvar Aallon työn Lapissa.

Esityksen sisältö perustuu Alvar Aallon aikalaishaastatteluihin ja Kemijokivarren asukkaiden uittomuisteluihin vuosina 2004-2016.

Lue lisää »
marraskuu 2017

Ylen mediamakupaloja SUOMI 100: Ylen Oi maamme!

torstai 2.11. klo 11:30 - 12:15

Miten näkyy Suomi 100 Ylen netissä? Aihetta käsitellään Helsingin kaupungin suomenkielisen työväenopiston tietoiskussa teemalla Ylen Elävä arkisto – 100 vuotta medialeikkeitä (Juhana Mykrä). 

Lue lisää »

Saksalainen Suomi 1918. Kuinka Suomi pelastui Saksan avulta.

torstai 2.11. klo 14:00 - 15:30

Lapin opistopiiri järjestää Rovaniemen kansalaisopiston isännöimänä yleisöluennon aiheena Suomen historian käännekohdat. Luennoitsijoina erikoistutkija Marjaliisa Hentilä ja emeritusprofessori Seppo Hentilä. 

Lue lisää »

Erilaiset oppijat: Vaihtoehtoiset kommunikointimenetelmät tutummaksi

torstai 2.11. klo 17:00 - 18:30

Heidi Forsell luennoi Wellamo-opiston yleisöluennolla vaihtoehtoisista kommunikointimenetelmistä.

Wellamo-opiston ja paikallisten yhdistysten yhteistyössä järjestämässä luentosarjassa käsitellään erilaisia oppijoita eri näkökulmista. Luennoilla luennoitsija esittelee aiheen ja lopuksi on varattu hetki aikaa yhteiselle keskustelulle ja kysymyksille.

Yhteistyössä mukana Lahden seudun erilaiset oppijat ry ja Päijät-Hämeen Autismi ja Asperger ry.

Lue lisää »

Tuntemattoman sotilaan tarina, osa 2: Siellä jossain – asemasota Syvärin takana 1942-1944

keskiviikko 8.11. klo 18:00 - 20:00

Eero Paavola luennoi Järvilakeuden kansalaisopiston yleisöluennolla aiheesta "Siellä jossain" ja "Asemasota Syvärin takana 1942-44". Luento kuuluu opiston  ”Tuntemattoman sotilaan” tarina -luentosarjaan. Luento tarjoaa sotahistoriaa SA-kuvamateriaalin ja aikakauden musiikin rytmittämänä.

Lue lisää »

Erilaiset oppijat: Aistien erityispiirteet tutummaksi

torstai 9.11. klo 17:00 - 18:30

Heidi Forsell luennoi Wellamo-opiston yleisöluennolla aistien erityispiirteistä.

Wellamo-opiston ja paikallisten yhdistysten yhteistyössä järjestämässä luentosarjassa käsitellään erilaisia oppijoita eri näkökulmista. Luennoilla luennoitsija esittelee aiheen ja lopuksi on varattu hetki aikaa yhteiselle keskustelulle ja kysymyksille.

Yhteistyössä mukana Lahden seudun erilaiset oppijat ry ja Päijät-Hämeen Autismi ja Asperger ry.

Lue lisää »

Aivoterveyttä: Pysy pystyssä muistisairaanakin! Käytännön ideoita kaatumisen ehkäisyyn.

tiistai 14.11. klo 15:00 - 16:30

Kouvolan kansalaisopiston yleisöluennon aivoterveydestä pitää kotihoidon hoitotyön vastaava Anne Heikkilä Kouvolan kaupungilta.
Luentosarja toteutetaan yhteistyössä Kouvolan seudun Muisti ry:n kanssa.

Lue lisää »

Eino Leino itsenäisyyden kynnyksellä

torstai 23.11. klo 18:00 - 19:30

Eino Leinon elämän suuri tavoite oli Suomen itsenäisyys, sitä kohti hän taisteli runoillaan, sanomalehtikirjoituksillaan ja näytelmillään. Kun itsenäisyys viimein koitti, runoilija joutui piileskelemään henkensä kaupalla Helsingissä. Mitä hänelle, mitä maalle oli tapahtunut? Luennoitsijana Pirkan opiston luennolla toimii fil.tri, kirjailija, dosentti, professori emeritus Panu Rajala.

Lue lisää »

Tuntemattoman sotilaan tarina, osa 3: Taistellen takaisin ja Tornioon

keskiviikko 29.11. klo 18:00 - 20:00

Eero Paavola luennoi Järvilakeuden kansalaisopiston yleisöluennolla aiheesta "Taistellen takaisin ja Tornioon", "Perääntyminen Syväriltä" ja "Lapin sotaan 1944-1945". Luento kuuluu opiston  ”Tuntemattoman sotilaan” tarina -luentosarjaan. Luento tarjoaa sotahistoriaa SA-kuvamateriaalin ja aikakauden musiikin rytmittämänä.

Lue lisää »

Mitä digimaailmalle on tapahtunut? Mihin se on menossa? Mitä siltä voi odottaa tulevaisuudessa?

torstai 30.11. klo 11:30 - 13:00

Tuntuuko siltä että jäät digimaailman jalkoihin? Mitä tekoäly tekee? Tule kuulemaan lisää siitä mitä digimaailmalle on tapahtunut, mihin se on vielä menossa ja mitä siltä voi odottaa tulevaisuudessa?

Tule kuulemaan Helsingin kaupungin suomenkielinen työväenopiston luennolle lisää siitä mitä digimaailmalle on tapahtunut, mihin se on menossa ja mitä siltä voi odottaa tulevaisuudessa?

Lue lisää »

NORTHERN LIGHTS – ONE OF THE MOST FASCINATING PHENOMENA IN THE DARK SKY

torstai 30.11. klo 18:00 - 19:30

Lecture by Jyrki Manninen, PhD, adj. prof., Sodankylä Geophysical Observatory, University of Oulu. The presentation will tell what are Northern Lights, where they exist, when they are seen, how they can be predicted, what are the effects related to them, and what kind of beliefs have been related to them in history. After this presentation you should be able to understand what causes the phenomenon and when and where you can see the Northern Lights. 

Lue lisää »
+ Export Events